Regulamin i Polityka Prywatności

Polityka plików "cookies":

 

  • Pliki cookies zwane także "ciasteczkami" są to pliki tekstowe zapisywane i przechowywane w pamięci urządzenia wykorzystywanego do przeglądania stron internetowych (np. komputer PC, notebook, tablet, palmtop, telefon komórkowy). Z plikami tymi, po ich zapisaniu, łączy się serwer albo serwery uzyskując do nich odpowiedni dostęp.

  • Niniejsza strona internetowa www.epolmark.pl oraz wszystkie jej podstrony korzystają z plików cookies wyłącznie w celach statystycznych oraz logowania.

  • Poprzez zmianę ustawień oprogramowania wykorzystywanego do przeglądania niniejszej strony internetowej www.epolmark.pl i jej podstron, istnieje możliwość określenia warunków przechowywania oraz warunków uzyskiwania dostępu do plików cookies wykorzystywanych przez tę stronę i jej podstrony, w szczególności możliwość całkowitego wyłączenia ich obsługi.

  • W celu zmiany ustawień związanych z obsługą plików cookies należy odpowiednio skonfigurować oprogramowanie wykorzystywane do przeglądania niniejszej strony internetowej www.epolmark.pl i jej podstron. Stosowne informacje w tym zakresie można uzyskać korzystając z pomocy technicznej dla takiego oprogramowania lub kontaktując się z jego dostawcą.

  • Brak zmiany ustawień oprogramowania wykorzystywanego do przeglądania niniejszej strony internetowej www.epolmark.pl i jej podstron, stanowi w myśl art. 173 ust. 2 Ustawy prawo telekomunikacyjne wyrażenie zgody na korzystanie przez tę stronę i jej podstrony z plików cookies w celach wyżej określonych.


Regulamin:

  1. Właścicielem Sklepu Internetowego jest

     

    POLMARK

     SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ  SPÓŁKA KOMANDYTOWA

    z siedzibą w Woli Rzędzińskiej 589c, 33-150 Wola Rzędzińska

    NIP 9930666241, REGON 369640185

    KRS 0000734637

    .
  2. Katalog Produktów dostępnych w Sklepie Internetowym nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów Kodeksu cywilnego, stanowi jedynie zaproszenie do składania ofert przez potencjalnych Kupujących. Zamówienie złożone przez potencjalnego Kupującego stanowi ofertę zakupu Produktów oferowanych w Serwisie.
  3. Aby dokonać zakupów należy zarejestrować się w systemie Sklepu Internetowego
  4. Zamówienia na towary oferowane w Sklepie Internetowym przyjmowane są za pośrednictwem sieci Internet poprzez poprawne wypełnienie formularza zamówień. Zamówienia złożone w dni robocze po godzinie 15 oraz w dni wolne od pracy rozpatrywane są następnego dnia pracy po złożeniu zamówienia.
  5. Ceny towarów prezentowanych w Sklepie Internetowym przedstawiane są w wartościach brutto (zawierające podatek VAT 23%). Wszystkie ceny wyrażone są w polskich złotych. Ceny te nie zawierają kosztów przesyłki.
  6. Termin realizacji zamówienia kształtuje się od 2  do 10 dni roboczych w zależności od asortymentu.Sklep Internetowy zastrzega sobie, iż z przyczyn nie leżących po stronie Sklepu termin powyższy może zostać wydłużony.  W niniejszym wypadku Klient zostanie poinformowany o nowym  terminie realizacji. W ciągu 2 dni od powyższej informacji Klient ma prawo do odstąpienia od zamówienia.
  7. Dostawa towaru odbywa się na terenie Rzeczypospolitej Polskiej za pośrednictwem firmy kurierskiej.
  8. Na etapie zamawiania produktu klient wybiera sposób płatności: za pobraniem, płatność przelewem elektronicznym za pomocą serwisu PayU, lub płatność przelewem na rachunek bankowy Z.P.H. POLMARK
  9. Klient, będący osobą fizyczną dokonujący zakupu w celu nie związanym z działalnością gospodarczą ma prawo zwrotu zakupionego towaru w ciągu 14 dni od otrzymania zamówionego towaru, bez podania przyczyny zwrotu. Towar musi zostać odesłany kompletny nieuszkodzony, bez śladów używania w oryginalnym opakowaniu. Do przesyłki zwrotnej należy załączyć pisemne oświadczenie o odstąpieniu od umowy oraz numer konta na jaki maja zostać odesłane pieniądze. Jeśli stan zwróconego towaru nie będzie budził wątpliwości zostanie wystawiona i wysłana do klienta faktura korygująca. Klient powinien odesłać podpisana kopię faktury korygującej. Przelew zwrotny za zakupiony towar zostanie nadany dopiero po otrzymaniu podpisanej kopii faktury korygującej.
  10. Sklep Internetowy udziela gwarancji na zakupiony towar wynoszącej dwa lata od daty transakcji.
  11. Reklamacje będą rozpatrywane po przesłaniu na adres: ul. Sucharskiego 5, 33-240 Żabno, wadliwego Produktu, w opakowaniu odpowiednim do rodzaju reklamowanego Produktu, wraz z kserokopią dowodu zakupu.
  12. Termin rozpatrzenia reklamacji wynosi 14 dni od daty otrzymania wadliwego towaru.
  13. Sklep Internetowy zastrzega sobie prawo do zmiany cen oferowanych produktów, wycofania poszczególnych produktów z oferty oraz wprowadzenia nowych produktów.
  14. Wszelkie zamieszczone w sklepie znaki towarowe i nazwy firmowe należą do prawnych właścicieli, a możliwość ich wykorzystania określają odpowiednie przepisy prawa własności przemysłowej oraz o ochronie praw autorskich.
  15. Rejestrując się do Sklepu Internetowego, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych Klient wyraża zgodę na gromadzenie jego danych osobowych w celu dokonania transakcji, oraz na powierzenie ich PayU w celu zrealizowania płatności, a także firmie kurierskiej w celu  dostarczenia przesyłki. Logując się na swoje konto w Sklepie Internetowym Klient ma dostęp do swoich danych, a także do dokonywania w nich zmian

POLITYKA PRYWATNOŚCI


25 maja 2018 roku rozpoczyna swoje obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako „RODO”, „ORODO”, „GDPR” lub „Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych”).

W związku z powyższym chcielibyśmy Państwa poinformować o sposobach przetwarzania danych osobowych przez nasz sklep

Jakie dane przetwarzamy?

Chodzi o dane osobowe, które udostępniają Państwo rejestrując się do naszego serwisu w celu założenia konta, oraz złożenia zamówienia.

Kto jest Administratorem Państwa danych?

Administratorem bazy danych jest Z.P.H. „POLMARK” Marek Rzepka Sp. z o.o.  sp k. z siedzibą w Woli Rzędzińskiej, adres Wola Rzędzińska 589c, 33-150 Wola Rzędzińska

W jakim celu chcemy przetwarzać Państwa dane?

Państwa dane przetwarzane są w celu realizacji Państwa zamówień, oraz wszelkich praw związanych z zakupami internetowymi, przede wszystkim prawa do zwrotu zamówieniowego towaru oraz reklamacji.

Zbieramy również informacje o historii Państwa zakupów, aby służyć pomocą w doborze produktów w czasie następnych zamówień, oraz w celu naliczenie ewentualnego rabatu.

Jak długo będziemy przetwarzać Państwa dane?

Dane przetwarzamy od momentu udzielenia odpowiedniej zgody do momentu jej odwołania / żądania zaprzestania przetwarzania danych osobowych / żądania usunięcia przetwarzania danych osobowych przez ich właściciela/ samodzielnego usunięcia konta w naszym sklepie internetowym.

Komu przekazujemy Państwa dane?

Z.P.H. „Polmark” Marek Rzepka  przekazuje Państwa dane jedynie podmiotom przetwarzającym je na jego zlecenie i będącym jego podwykonawcami (np. firmom kurierskim) oraz na żądanie podmiotów uprawnionych do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np. sądom). Państwa dane nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy ani udostępniane organizacjom międzynarodowym.

 

Do kogo można się zwrócić po dalsze informacje odnośnie przetwarzanych przez nas danych?

W przypadku jakichkolwiek wątpliwości dotyczących danych osobowych prosimy pisać na nasz adres mailowy sklep@epolmark.pl

Drogi Użytkowniku,

Prosimy o zapoznanie się z poniższymi informacjami oraz wyrażenie zgody poprzez kliknięcie przycisku „Rozumiem”.

Szanowni Państwo,

25 maja 2018 roku rozpoczyna swoje obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako „RODO”, „ORODO”, „GDPR” lub „Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych”). W związku z powyższym chcielibyśmy Państwa poinformować o sposobach przetwarzania danych osobowych przez nasz sklep

Jakie dane przetwarzamy?

Chodzi o dane osobowe, które udostępniają Państwo rejestrując się do naszego serwisu w celu założenia konta, oraz złożenia zamówienia.

Kto jest Administratorem Państwa danych?

Administratorem bazy danych jest POLMARK SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA z siedzibą w Woli Rzędzińskiej 589c, 33-150 Wola Rzędzińska.

W jakim celu chcemy przetwarzać Państwa dane?

Państwa dane przetwarzane są w celu realizacji Państwa zamówień, oraz wszelkich praw związanych z zakupami internetowymi, przede wszystkim prawa do zwrotu zamówieniowego towaru oraz reklamacji. Zbieramy również informacje o historii Państwa zakupów, aby służyć pomocą w doborze produktów w czasie następnych zamówień, oraz w celu naliczenie ewentualnego rabatu.

Jak długo będziemy przetwarzać Państwa dane?

Dane przetwarzamy od momentu udzielenia odpowiedniej zgody do momentu jej odwołania / żądania zaprzestania przetwarzania danych osobowych / żądania usunięcia przetwarzania danych osobowych przez ich właściciela/ samodzielnego usunięcia konta w naszym sklepie internetowym.

Komu przekazujemy Państwa dane?

Z.P.H. „Polmark” Marek Rzepka przekazuje Państwa dane jedynie podmiotom przetwarzającym je na jego zlecenie i będącym jego podwykonawcami (np. firmom kurierskim) oraz na żądanie podmiotów uprawnionych do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np. sądom). Państwa dane nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy ani udostępniane organizacjom międzynarodowym.

Do kogo można się zwrócić po dalsze informacje odnośnie przetwarzanych przez nas danych?

W przypadku jakichkolwiek wątpliwości dotyczących danych osobowych prosimy pisać na nasz adres mailowy sklep@epolmark.pl

Pliki cookie

Serwis wykorzystuje pliki cookies, czyli pliki tekstowe zapisywane na komputerze Użytkownika, identyfikujące go w sposób potrzebny do umożliwienia niektórych operacji. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.